Kunst en cultuur

De gemeenten en wijkraden scheppen voorwaarden voor de instandhouding, ontwikkeling en verspreiding van cultuur. Denk hierbij aan podiumkunsten (muziek, theater, dans), musea, beeldende kunst, letteren, architectuur, en cultuureducatie. Ondernemerschap in kunst en cultuur wordt steeds meer gestimuleerd, zodat de sector minder afhankelijk wordt van subsidies.

kunst-Helmond-oost

Kunst en cultuur in Helmond-Oost

Helmond-Oost Straatspeeldag, Kindervakantieweek en Koningsdag. Helmond-Oost is regelmatig het decor van prachtige sociaal culturele evenementen. Muziek, dans, ruilbeurzen, themafeesten. Helmond-Oost staat bekend als een wijk waar veel voor en door enthousiaste wijkbewoners wordt georganiseerd. Wijkhuis de Lier is verbonden met de meeste activiteiten en evenementen op het gebied van kunst en cultuur. Ook als u niet in Helmond-Oost woont bent u van harte welkom. Dus kom kijken of doe mee!

Cultuur aanbod en instellingen Helmond-Oost:

Dans

  • volgt

Muziek

Beeldende kunst

  • volgt

Foto/Film/Media

  • volgt

Ontspanning en amusement

Cultuur aanbod Helmond

de_cacaofabriek_helmondHet Helmonds muziekfestival, de drukbezochte kasteeltuinconcerten en het nieuwe cultuurcentrum Cacaofabriek (het nieuwe culturele hart van Helmond) zijn meer dan een bezoekje waard. Of ontdek je creatieve talent bij Kunstkwartier Helmond voor het bespelen van een instrument, voor dans en toneel, het ontwikkelen van schrijftalent of het maken van kunst.

Cultuur aanbod en instellingen:

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!